2010. február 6., szombat

Gyümölcsleves

Amikor kifogyok az ötletekből, ráadásul nincs otthon nyersanyag, akkor jöhet a gyümölcsleves. Alma rendszerint van otthon és meggy is van általában a mélyhűtőben. Így pillanatok alatt kész is a varázslat.
 
Hozzávalók:
- 4- 5 db alma
- 1/2 kg magozott meggy
- liszt
- habtejszín
- cukor
- fahéj
- gondolatnyi só

Elkészítése:
Ameddig a víz felfő a fazékban, meghámozom az almát és feldarabolom. Ha forrni kezdett beledobálom a vízbe a meggyel együtt. Rögtön cukrozom, és jó gazdagon fahéjazom a levest. Max. két percig főzöm az újraforrástól számítva és behabarom liszttel és habtejszínnel ( ha hiánycikk, tejföllel is lehet helyettesíteni ).
Néha habarás helyett vanília ízű pudingporral sűrűsítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése