2010. február 13., szombat

Fekete tőkehalfilé sajttal töltve fokhagymás krumplival és zöldségekkel

A halszeleteket készen töltve, panírozva vásároltam. Csak a köretet készítettem én.
Még Vikinek, Márk kis barátjának is ízlett a zöldségeket leszámítva. Az elején bátran megkóstolta, de aztán igazi 12 éves gyerekhez méltón bevallotta, hogy azért mégsem szereti annyira.:)
Hozzávalók:
- 2 doboz sajttal töltött panírozott fekete tőkehalfilé
- igény szerint krumpli
- karfiol
- brokkoli
- 1 kis doboz bébirépa
- esetleg spárga, ha van
- vaj
- liszt
- tejszin
- fűszerek
- olaj a sütéshez
- citrom
- fokhagyma
- sültkrumpli fűszerkeverék

Elkészítése:
A krumplit hámozom, darabolom és bő forró olajban megsütöm. Ha kész zúzott fokhagymát szórok rá és sültkrumpli fűszerkeveréket. Jól összerázom.
A halszeleteket forró olajban kisütöm. Papaírkendőre szedem, hogy az olajat beigya.
Fehérmártást készítek a vajból, lisztből, tejszínből, amit gondolatnyi oregánóval, bazsalikommal, fokhagymával, petrezselyemmel, húsleveskockával ízesítek. Tényleg jó, ha ebben az esetben nem a fűszereké a főszerep.
A brokkoli- és karfiolrózsákat vegetás vízben megfőzöm. Leszűröm és a kész fehérmártáshoz adom a bébirépával együtt a leve nélkül.
Mi a halat citromlé nélkül nem igazán tudjuk elképzelni. Márk és Viki ketchuppal ették.
Hát, ahány ember, annyi szokás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése