2010. január 31., vasárnap

Zsenge bableves

A bablevesnek is annyi receptje van, ahány ház, de még azon belül is millió. Én is szinte mindig másképp készítem.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge bab ( télen lehet mirelit is )
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 fej hagyma
- olaj
- tárkony
- ecet
- tejföl
- pirospaprika, só, Vegeta
- tészta
- kolbász

Elkészítése:
A babot és a felaprított zöldségeket felteszem főni, de nem sózom az elején, mert akkor sohasem puhul meg.
A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem, majd egy evőkanál liszttel berántom. Paprikázom és felöntöm vízzel.
Közben, ha megpuhult a bab, akkor lehet vegetázni, sózni. Beledobálom a karikára vágott pulykakolbászt, a tésztát, az apróra vágott tárkonyt és a hagymás rántást. Amikor a tészta kész, akkor oltom el alatta a tüzet. Enyhén ecetezem és tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése