2010. január 30., szombat

Rántott hús hagymás krumplival és paradicsomszósszal

Nem egy rendkívüli kombináció, de azt ígértem az elején, hogy dokumentálok mindent az utódaim számára, amivel csak itthon találkoztak. Így kötelességemnek érzem ezt is belevenni a gyűjteményembe.
 
Hozzávalók:
- 1 l 100 %- os paradicsomlé
- 3 ek liszt
- olaj
- só, cukor
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pirospaprika
- csirkemellfilé
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa

Elkészítése:
A krumplit alaposan megmosom és héjastól főni teszem. A hagymát apróra vágom és megfonnyasztom az olajon. Ha megfőtt a krumpli, megpucolom és összevágom vagy villával összetöröm és a hagymával összekeverem. Természetesen sózom, néha egy mokkáskanálnyi cukrot is szórok bele.
A parsdicsomszószhoz az olajból, lisztből rántást készítek. Én sohasem pirítom meg a lisztet, éppen csak összekeverem a forró olajjal. Paprikázom, sózom, cukrozom és felöntöm a paradicsomlével. Krémes állagúra főzöm.
A rántott húst természetesen a szokásos módom készítem. A húst magyaros fűszerkeverékkel szórom meg, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom és jól rányomkodom a panírt. Forró olajban szép aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése