A káposztának főzés közben nem a legjobb az illata, na de azután?????????
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 60 dkg darálthús
- egy teás bögrényi rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- bors, só
- kevés Vegeta
- 3 kis doboz tejföl tejföl
Elkészítése:
Felteszem a rizst főni. A kelkáposztát csíkokra vágom, és kb. 8-10 percig főzőm Vegetás vízben. Pörköltet készítek a darálthúsból, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Mindenféle fasírt fűszerkeveréket, töltött hús fűszert szoktam beleszórni még. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszem a megfőtt kelkáposzta felét apróra vágva, rá a főtt rizzsel elkevert darálthúst, majd újra kelkáposzta következik. Nálam minden, ami káposzta megkívánja a kaprot is. Szórok rá, de tényleg keveset. Addig ismétlem, ameddig van hozzávaló. A tetejét tejfölbe kevert egész tojással vonom be.
Kb egy óra hosszáig közepes lángon sütöm. Tálaláskor , aki szereti tehet még tejfölt a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése