2010. január 23., szombat

Rakott kelkáposzta

A káposztának főzés közben nem a legjobb az illata, na de azután?????????



Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 60 dkg darálthús
- egy teás bögrényi  rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- bors, só
- kevés Vegeta
- 3 kis doboz tejföl tejföl

 Elkészítése:

Felteszem a rizst főni. A kelkáposztát csíkokra vágom, és kb. 8-10 percig főzőm Vegetás vízben. Pörköltet készítek a darálthúsból, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Mindenféle fasírt fűszerkeveréket, töltött hús fűszert szoktam beleszórni még. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszem a megfőtt kelkáposzta felét apróra vágva, rá a főtt rizzsel elkevert darálthúst, majd újra kelkáposzta következik. Nálam minden, ami káposzta megkívánja a kaprot is. Szórok rá, de tényleg keveset. Addig ismétlem, ameddig van hozzávaló. A tetejét tejfölbe kevert egész tojással vonom be.

Kb egy óra hosszáig közepes lángon sütöm. Tálaláskor , aki szereti tehet még tejfölt a tetejére.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése