2010. január 1., péntek

Padlizsán pástétom

Mesés gyerekkorom hangulatát idéző kedvenc pástétomom.
Nincs is finomabb uzsonna ennél.
Egy szelet friss kenyérrel, kertből  szedett paradicsommal mennyei!!
Ha igazán különleges ízekre vágytok, akkor ki ne hagyjátok az étlapotokról!






Hozzávalók:
-1 kg padlizsán
-1 fej lila hagyma
-1 dl olaj
-1 gerezd fokhagyma
- pici só
- pici citromlé
- majonéz ízlés szerint


Elkészítése:
A padlizsánokat alaposan megmosom, majd héjastól megsütöm lehetőleg grillen, de ha nincs erre lehetőség, akkor a gázsütő legmelegebb fokozatán egy tepsiben. Ha grillen sütöm, akkor forgatni kell, a sütőben nem szükséges.
Lényeges, hogy a sütés gyorsan menjen végbe, mert akkor a padlizsán húsa szép fehér krémesre sül.
Ha kész, fa-, műanyag- vagy inox késsel leszedem az elszenesedett héját. A húsát pépesre vagdosom,
 ( nem turmixolom, mert megváltozik a jellege.) hozzáadom az apróra vágott lila hagymát, fokhagymát, sót, citromlevet, majonézt és apránként az olajat. Természetesen folymatos kavarás mellett.
És már kész is van a világ legfinomabb eledele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése