2010. január 9., szombat

Lencsefőzelék

Egy évben egyszer, maximum kétszer főzök lencsefőzeléket. Nem is tudom miért, hiszen nagyon olcsó és nagyon finom. Az elkészítése sem ördöngös.














Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- kevés olaj
- 2 ek. liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- babérlevél, pici citromhéj, só, paprika, ecet
- 1 kis doboz tejföl

Elkészítése:
A lencsét 10- 12 órára hideg vízbe áztatom.
Sóval, babérlevéllel, citromhéjjal főni teszem. Ha megfőtt, hagymás, paprikás rántással sűrítem be. Pici cukorral, ecettel ízesítem majd tejföllel tálalom.
Fasírttal, sült virslivel, sült kolbásszal mennyei finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése