2010. július 7., szerda

Főtt kukorica

A gyümölcsök mellett a kukorica a legfinomabb nyári csemege. Nem tudom mennyire hízlal, de minden nap szívesen megenném. Hálás vagyok a gyarmatosítóknak, hogy behozták Európába is a csodálatos tengerit vagy törökbúzát! Szegényesebb lenne az étrendünk a kukorica és a kukorica liszt nélkül.
 Hozzávalók:
- kukorica
- só
- víz

Elkészítése:
A külső buroklevelektől megtisztítom a kcsöveket. A belső buroklevelekkel kibélelem az edényt, amiben főzöm. Szép sorba lerakom egymás mellé és fölé. Felöntöm vízzel és forrástól számított kb 20- 25 percig főzöm. Én nem szoktam sóval főzni. Aki igényli, megsózza evés előtt.
Még csak annyit, hogy egy kisebb fedővel lenyomtatom a csöveket, hogy maradjanak a víz alatt.

A tiszta szem

„A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz.”
(Máté evangéliuma 6. fejezet 22. vers)

2010. július 6., kedd

Pesztós spagetti rántott zöldségekkel

Ez volt a mai ebédünk. A rántott zöldségek receptját már leírtam. Most csak a spagettit írészletezem.
Hozzávalók:
- teljes kiőrlésű spagetti
- olivás pesztó
- hagyma
- padlizsán
- paprika
- cukkini
- piros arany

Elkészítése:
A spagettit sós vízben kifőzöm. A zöldségeket kicsit megdinsztelem és összeturmixolom a pesztóval és a piros arannyal majd ráöntöm a tésztára.
Rántott zöldségekkel éskrumplival ettük.

Rántott hagymakarikák

Íme a következő rántott zöldség, ami egyszerűségénél fogva évekig meg sem fordult a fejemben. Mostanra már sokunk kedvence.
Hozzávalók:
- hagyma
- só
- liszt
- tojás
- prézli

Elkészítése:
A hagymát megpucolom és kb fél centis karikákra vágom. Sózom a karikákatmajd lisztbe, tojásba és prézlibe mártom. Forró olajban sütöm.

Rántott karfiol

A rántott zöldségeknek különleges varázsuk van nálam. Tudom, hogy a felszívott olajmennyisége nagyon nem egészséges, de hááát ha finom akkor finom..........
Hozzávalók:
- karfiol
- mediterrán ízesítésű Vegeta
- só
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és mediterrán ízesítésű Vegetás vízben főzöm pár percig.
Ettől kicsit megpuhul és kellemes íze lesz.
Leszűröm majd lisztbe, tojásba és prézlibe mártom. Forró olajban aranybarnára sütöm. Lehet tartárral eszegetni vagy valamilyen körettel, salátával.