A szem a lélek ablaka, amelyen át a világ fénye beköltözik az ember szívébe. Egy híd, amely összeköt bennünket a teremtett világ szépségeivel, az emberek tekintetének melegével. A látás nem csupán érzékelés,hanem egy olyan ajándék,amely segít felfedezni a látható mögötti láthatatlant is.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej savanyított káposzta
- 70 dkg gomba
- 2 db sárgarépa
- 3 db közepes vöröshagyma
- 15- 20 dkg kerek szemű rizs
- só, bors, kb. 2 ek pirospaprika, esetleg Vegeta
- kevés kapor, csombor
- 3 ek paradicsompüré vagy kb 2 dl paradicsomlé
- olaj (én most kacsazsírt használtam)
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, és megdinsztelem az olajon (vagy kacsazsírom). A répát kis lyukú reszelőn lereszelem, majd hozzáadom a hagymához A gombát apróra vágom, majd azt is belekeverem. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. A rizst egy szűrőben megmosom, 2- 3 percig együtt pirítom a gombás masszával. A káposztaleveleket leöblítem, a vastagabb ereket elvékonyítom.Mindegyik levélbe 1- 2 ek tölteléket teszek, és a széleit behajtva feltekerem. Egy nagyobb lábas aljára vágott káposztát szórok, majd szép sorban lerakom a töltelékeket. Enyhén megszórom kaporral és borsikafűvel, majd addig ismétlem, ameddig el nem fogy. Felöntöm a paradicsompürével elvert vízzel, és kb 1,5- 2 órán keresztül lassú tűzön főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése