2025. szeptember 17., szerda

Töltött káposzta gombával (vegetáriánus)

A szem a lélek ablaka, amelyen át a világ fénye beköltözik az ember szívébe. Egy híd, amely összeköt bennünket a teremtett világ szépségeivel, az emberek tekintetének melegével. A látás nem csupán érzékelés,hanem egy olyan ajándék,amely segít felfedezni a látható mögötti láthatatlant is.

Hozzávalók:

- 1 nagyobb fej savanyított káposzta

- 70 dkg gomba

- 2 db sárgarépa

- 3 db közepes vöröshagyma 

- 15- 20 dkg kerek szemű rizs 

- só, bors, kb. 2 ek pirospaprika, esetleg Vegeta

- kevés kapor, csombor

- 3 ek paradicsompüré vagy kb 2 dl paradicsomlé

- olaj (én most kacsazsírt használtam) 

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, és megdinsztelem az olajon (vagy kacsazsírom). A répát kis lyukú reszelőn lereszelem, majd hozzáadom a hagymához A gombát apróra vágom, majd azt is belekeverem. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. A rizst egy szűrőben megmosom, 2- 3 percig együtt pirítom a gombás masszával. A káposztaleveleket leöblítem, a vastagabb ereket elvékonyítom.Mindegyik levélbe 1- 2 ek tölteléket teszek, és a széleit behajtva feltekerem. Egy nagyobb lábas aljára vágott káposztát szórok, majd szép sorban lerakom a töltelékeket. Enyhén megszórom kaporral és borsikafűvel, majd addig ismétlem, ameddig el nem fogy. Felöntöm a paradicsompürével elvert vízzel, és kb 1,5- 2 órán keresztül lassú tűzön főzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése