Anyák napja számomra mindig a csendes meghatottság ünnepe. Nem a nagy szavak vagy a pompás gesztusok teszik különlegessé,hanem a figyelmes szeretet, amellyel fiaim- immár apaként- és gyerekeik- az én unokáim- körülölelnek ilyenkor. Látom, hogyan tanítják tovább a szeretet kifejezésének egyszerű, mégis szívet melengető módját, ahogyan egykor én is próbáltam nekik átadni. Anyák napján nemcsak ünnepelt vagyok, hanem a tanúja annak is, hogy a szeretet miként él tovább a következő generációkban. Ez az igazi ajándék.
Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg ázsiai zöldségkeverék (van ahol csak 35 vagy 40 dkg-os csomagolásban kapható)
- 8- 10 ek. olívaolaj
- 1 dl szójaszósz
- bors
- ha van otthon, akkor ízlés szerint Pad Thai szósz (mellőzhető)
Elkészítése:
A spagettit bő, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Közben a hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágom vagy egyszerűen fokhagymanyomón áttöröm.
Az előkészített zöldségeket nagyon forró serpenyőben, kevés olajon gyorsan lepirítom. A siker kulcsa a folyamatosan magas hőmérséklet: csak így örzik meg a zöldségek a roppanós textúrájukat és intenzív ízüket. Amint a fagyos zöldség kienged, gyakorlatilag már el is készült a Pad Thai alapom.
Tálalás előtt a lepirított zöldségeket összeforgatom a főtt spagettivel, szójaszószt locsolok rá, frissen őrölt borssal megszórom, és ha szükséges óvatosan utánasózom- bár a szójaszósz önmagában is kellően sós.
Zárásként megjegyezném, hogy ahány bolt annyiféle ázsiai zöldségkeverék. Én általában dupla adagot készítek, ilyenkor két különböző üzletből beszerzett zöldségkeveréket kombinálok- így még izgalmasabb és változatosabb lesz az étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése