A születésnap az élet ünnepe. A születésnap nemcsak egy dátum a naptárban. Ezen a napon megállunk, és ünnepeljük az élet csodáját Minden születésnap emlékeztet bennünket arra az útra, amelyet bejártunk, és azokra a lehetőségekre, amelyek még előttünk állnak.Ez az a nap, amikor hálát adunk az életért, amely nekünk adatott, és hálát adunk minden lélegzetvételért és minden egyes mosolyért. Hálásak vagyunk Emese, hogy megszülettél!! :-)
Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási kekszpor
- 15 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg friss vagy mirelit málna
- 3 ek víz
- 8 levél zselatin
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 13 dkg porcukor
- 6- 7 db kinder tejszelet
Elkészítése:
Egy mélyebb tálkában összekeverem a kekszport az olvasztott vajjal, majd egy nagyobb kapcsos tortaformát kibélelek vele. Egy kanál segítségével jól lenyomkodom.
A málnát 3 ek vízzel 5 percig főzöm, majd leszűröm, hogy a magok ne kerüljenek bele a töltelékbe.
Egy kevés vízbe beáztatok 8 levél zselatint, közben felverem a habtejszínt. A tehéntúrót egy botmixerrel pépesítem egy kicsit, belekeverem a porcukrot. Lassan hozzáadom a leszűrt málnalevet, a tejszínhabot. Az ázott zselatint kicsavarom, és pár percre mikróba teszem, majd azt is belekeverem a masszába. Kb. fél órára hűtőbe teszem a krémet, hogy ne legyen annyira folyékony.
Mindegyik tejszeletből 6 kis rudacskát vágok, és a tortaforma szélét kirakom vele. Félóra elteltével beleöntöm a krém felét, megszórom málnaszemekkel, majd befedem a krém másik felével. A tetejét ízlés szerint díszítem. Célszerű egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy összedermedjen, és szépen lehessen szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése