2024. szeptember 25., szerda

Sült húsgombócok fokhagymás- krémes szósszal

Az ősz az egyik legszebb és legmegkapóbb időszak, amikor a természet lassan készülődik a pihenésre. Ez a lezárás és az újrakezdés ideje. Az ősz egyik legkülönlegesebb vonása a színek változása. A zöld levelek fokozatosan átadják helyüket a sárgának, narancsnak és vörösnek, mintha a természet utolsó nagy festménye lenne, mielőtt megnyugszik a téli hó alatt. A napfény ilyenkor már nem olyan erős, de a meleg aranyfény különleges ragyogással vonja be a tájat. 

A hűvösebb esték és a rövidülő nappalok egyfajta nosztalgiát hoznak magukkal. az ősz az elmúlás évszaka, de ebben az elmúlásban ott rejlik a szépség és a béke. Az őszi levelek hullása, az aranyszínű naplementék mind azt üzenik, hogy minden változás része valami nagyobbnak, egy természetes folyamatnak, amely mindig új kezdetet hordoz magában.

Hozzávalók:

- 70 dkg darált csirkemell

- 8 dkg zsemlemorzsa

- 1,5 vöröshagyma

- 2 tojás

- 2 gerezd fokhagyma

- 1,5 tk só

- kevés szerecsendió

- bors

Mártáshoz:

- 8- 9 dl tejszín

- 2 tk liszt

- 1 csokor petrezselyem

- 3 gerezd fokhagyma

 Elkészítése:

A húsgombócokhoz az összes hozzávalót egy mély tálban összekeverem, kis gombócokat formázok belőle, majd 5 percig bő olajban sütöm.

A mártáshoz elkeverem a lisztet a tejszínnel, vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, majd egy tepsibe öntöm. Belerakom az elősütött gombóckákat, és előmelegített sütőben 20- 25  perc alatt 180 fokon megsütöm.

Finom krémes lesz a szósz. A képet én másnap készítettem, így a szósz kicsit megdermedt, de nagyon finom volt így is.

Főtt tagliatelle ágyon tálalom. De isteni finom krumpli pürével, rizzsel vagy más kedvenc körettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése