2024. április 4., csütörtök

Kókusztorta

Hetek óta titkon készültem arra, hogy meglepem Orsi menyemet az alábbi kókusztortával. Tudtam, hogy imádja a Raffaello golyókat, ami nagyon hasonló ízvilág. Kiderült, hogy jelen pillanatban nem fogyaszthat tejtermékeket. Nem hagytam, hogy ez akadályt jelentsen, ezért improvizáltam, zabtejjel helyettesítve a tehéntejet. Illetve kókusztejjel és vaníliás pudinggal készült el a mentes változat.

Az alábbi torta az eredeti recept szerint készült. A végeredmény egy finom, krémes, ínycsiklandó desszert lett.

 Hozzávalók:

- 7 tojás

- 3 ek kakaó

- 6 ek liszt

- 9 ek cukor

- 1 csipet só

- 2 ek olaj

- 30 ml kókusz likőr (elhagyható)

Krémhez: 

- 320 ml kókusztej (hideg, konzerv)

- 30 dkg Mascarpone

- 12 dkg porcukor

Díszítéshez:

- kókuszreszelék és Raffaello golyók


Elkészítése:

A piskótához hasonló módon készítem el a lapokat. Azzal a különbséggel, hogy amikor már felverődtek a tojások (robotgéppel fehérjét. sárgáját, cukrot egyszerre), hozzáadok még 2 ek olajat, és azzal is verem még egy kicsit.Így sokkal puhább lesz a piskótám, és nem is szárad meg olyan hamar. Sütőpapírral bélelt nagy kerek tepsibe simítom a masszát, majd 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm (sütő függő). A lapokat kihűlés után középen kettévágom. Ezután egy ecset segítségével vékonyan megkenem kókusz likőrrel (nem fontos). A kókusztej konzervet felbontom, a tetejéről leszedem a fehér krémet, amit a porcukorral és vaníliás cukorral kikeverek habosra. Ezután hozzáadom a Mascarponét, és tovább habosítom.

Készítek egy kevés vaníliás pudingot, és vékonyan rákenem a tortalapra. Majd bevonom krémmel, és ráhelyezem a másik korongot.  A maradék krémmel bekenem a torta külső felületét. Száraz serpenyőben pirított kókuszreszelékkel és Raffaello golyókkal díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése