2024. március 17., vasárnap

Fanta szelet

Tavasz van ismét. Egyik kedvenc évszakom. A másik az ősz. A tavasz nemcsak egy évszak, hanem egy életérzés is, amely arra emlékeztet bennünket, hogy az élet gyönyörű és értékes ajándék Istentől. Ahogy a természet újjászületik, újra felfedezzük mi is a körülöttünk lévő csodálatos világot. Arra figyelmeztet bennünket, hogy az élet egy végtelen kaland, amely tele van lehetőségekkel és csodákkal. Az örök élet előhírnöke, a feltámadás reményét hordozza magában, ami azt jelenti, hogy a halál nem a vége mindennek, csupán egy átmenet egy magasabb rendű létezésbe. A tavasz megmutatja nekünk, hogy az élet nem egy lineáris út, hanem egy végtelen ciklus, melyben minden vég egy újabb kezdetet jelent. A tavasz az örök élet előhírnöke, arra ösztönöz bennünket, hogy higgyünk a halál utáni életben és az örök reményben, melyet Krisztus halála és feltámadása hozott számunkra. Végülis a tavasz, mint az örök élet előhírnöke azt jelképezi, hogy az életünk célja nem csupán a földi életben való boldogulás. hanem az örök életre való felkészülés és az Isten országának részeseivé válás.


Hozzávalók:

- 6 db tojás

- 6 ek porcukor

- 1 dl olaj

- 4 ek liszt

- 3/4 csomag sütőpor

- 2 ek cukrozatlan kakaópor

- 1 csipet só

Töltelékhez:

- 25 dkg vaj

- 20 dkg porcukor

- 50 dkg tehéntúró

- fél BIO citrom reszelt héja

- 2 csomag vaníliás cukor

Mázhoz:

- 2 csomag vaníliás pudingpor

- 7 dl Fanta

- 4 ek cukor

 

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval robotgéppel kikeverem, majd hozzáadom az olajat. Keverem azzal is egy kicsit, majd rászitálom a liszttel elkevert sütőport,  és a kakaót.

Egy 23X34 cm- es tepsibe olajjal kikent sütőpapírt helyezek, erre öntöm a masszát. A sütőt 180 fokra előmelegítem, és kb 25- 30 perc alatt készre sütöm.

A krémhez a tehéntúrót villával összetöröm, és összekeverem a szobahőmérsékletű vajjal, porcukorral, a BIO citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral. 

Ha kihűlt a tészta, leszedem róla a sütőpapírt, visszahelyezem a tepsibe, és ráöntöm a krémet. egyenletesen elsimítom rajta.

A máz elkészítése hasonlít a puding készítéséhez, de tej helyett Fantát használok. Felfőzöm a Fanta, a pudingpor és a cukor keverékét, amíg besűrűsödik. Majd állandó kevergetés mellett langyosra hűtöm. Szép áttetsző krémet kapok. Ezután ráöntöm a túrókrémre. Hűtőben néhány óra pihenés következik. Az sem baj, ha egy éjszakán keresztül hűl. Szépen lehet szeletelni, ha kellőképpen megdermed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése