2024. január 6., szombat

Juhtúrós gomba édesköménnyel

Az asztal körül zajló beszélgetések olyanok, mint a finom fűszerek, amelyek még ízletesebbé teszik az ételt.

Hozzávalók:

- csiperkegomba

- juhtúró

- só, bors, olíva olaj

- édeskömény

- fokhagyma

- oregánó

- só,bors, balzsamecet, fokhagyma


Elkészítése:

A gombákat megtisztítom, papír törlőkendővel leitatom a nedvességet róla, majd sózom. 15- 20 percig állni hagyom míg levet ereszt. Ezt is letörölgetem róla. Ezután borsózom, meglocsolom egy kis olívaolajjal, megtöltöm juhtúróval, és pár perc alatt a sütőben megsütöm.

Közben az édesköményt is megtisztítom, csíkokra vágom, és egy kis olíva olajon sóval, borssal, kevés préselt fokhagymával 10- 12 perc alatt megpirítom. Adok hozzá egy kevés oregánót, nyakon öntöm egy kis balzsamecettel és már tálalhatom is. 

Krumplipürét is kínálok mellé. Nagyon kis könnyed étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése