2023. december 13., szerda

Póréhagyma krémleves

A póréhagyma krémleves igazi kényeztetés. Szívet és lelket melegít gazdag aromájával, bársonyosan krémes textúrájával. Hideg téli napokon egyfajta megnyugvást és igazi otthonérzetet jelent egy tányér forró leves belőle.

Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma
- 4- 5 nagy gerezd fokhagyma (ha kisebbek, akkor többet is lehet tenni belé)
- 2 nagyobbacska krumpli
- húsleves (vagy húsleves kocka)
- só, bors
- habtejszín
- vaj vagy olaj

Elkészítése:
A vajon enyhén dinsztelem a megtisztított, karikára vágott póréhagymát, a végén beleszórom a megpucolt fokhagyma gerezdeket, azzal is kevergetem 1- 2 percig, mehet rá a kockára vágott krumpli majd felöntöm húslevessel.  Sózom, borsózom. Kb 20 percig főzöm, utána turmixolom. Hozzáadom a habtejszínt és forralok még egyet rajta.
Pirítós kiflikarikákkal, vagy zsemlekockával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése