Az élet maga egy csoda. Létezésünk, és az hogy itt vagyunk mindennél nagyobb ajándék.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 2 ek olaj
- egy csomag gesztenyepüré
- 2 dl habtejszin
- házi sárgabarack lekvár
Elkészítése:
Hagyományos piskótához felverem a tojásokat a cukorral, csipet sóval. Én nem választom külön a fehérjét és a sárgáját, a robotgép gyönyörű habot ver belőle. Nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, és két lapot sütök a masszából. Még langyosan leszedem a piskótáról a sütőpapírt, és feltekerem. Ha kihűlt, megkenem a töltelékkel. Ehhez a tejszínből egy kanál cukorral habot verek, és összekeverem a gesztenyepürével. Kevés rum esszenciát öntök hozzá, és mehet a tekercsbe. Néhány szem lecsöpögtetett meggykompótot szórok rá, és feltekerem. A másik piskótalapot pedig házi sárgabarack lekvárral kenem meg, és úgy tekerem fel. A gesztenyés tekercs tetejére csokimáz került, amelyhez étcsokit olvasztottam egy kevés habtejszínnel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése