2023. március 8., szerda

Hash brown buggyantott tojással és paradicsomos óriás babbal

A meglepetés reggeli egy személyes ajándék, egy egyedülálló élmény annak is, aki készíti és annak is, aki kapja. Írországi évei alatt Szabolcsnak egyik kedvenc reggelije a Hash brown volt. Gyakran mesélt róla, én meg szokásomhoz híven elhatároztam, hogy elkészítem neki. Nagy sikere volt. :-)

 

Hozzávalók:

- 2 aranysárga krumpli kb. 30 dkg

- 1 nagy barna vagy vörös krumpli kb. 30 dkg

- 1 tk só

- 6 ek kukoricakeményítő

- szeletelt mozzarella

- 2 ek olaj a pirításhoz

- olaj  a sütéshez (ez a serpenyő mélységétől függ. Jó ha ellepi a hash brownt sütés közben)


Elkészítése:

A krumplikat meghámozom, lemosom, majd 4 mm- es kockákra vágom. Bő vízben lemosom a feldarabolt krumplit, leszűröm, majd 1 tk sóval sózom, és egy kevés olajjal jól összekeverem, és folyamatosan kevergetve kb 6 percig pirítom egy dupla aljú serpenyőben. Lényeges, hogy puha legyen, de ne pépes. Amíg a krumpli forró, hozzákeverem a kukoricakeményítőt, és összedolgozom egy kicsit.

Egy sütőpapírra helyezem a masszát, majd egy sodrófa segítségével kb 1 cm vastagságúra nyújtom. 

Én pizzavágóval szoktam szeletelni olyan 6,5 cm x 10 cm-s téglalap alakú darabokra. Mindegyikre teszek 1- 2 szelet mozzarellát (lehet mellé tenni sonkát is, ha valaki úgy szereti) majd egy másik ugyanakkora lapocskát teszek mindegyik tetejére. Összenyomkodom a széleket, picit formázom, hogy szép lekerekített legyen a sarka. Egy serpenyőben olajat hevítek, majd a kis téglalapjaimat aranybarnás- sárgás színűre sütöm. Közben óvatosan kis lapátkával megfordítom, hogy mindkét fele szép arany színű legyen.

Buggyantott tojással, és paradicsomos óriás babbal tálalom még melegen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése