Az a szeretet, amely véget ér, sohasem volt igazi.
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 6 és 1/2 ek cukor
- csipet só
- 1- 2 ek olaj
- 7 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 25 dkg Mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 5 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db BIO citrom héja és leve (nagyon fontos, hogy BIO legyen, mert mérgező a normál citrom héja)
Elkészítése:
A tojásokat egészben felverem a sóval és a cukorral (csakis robotgéppel lehet felverni egyben a tojás fehérjét és a sárgáját. Minden más esetben külön). Amikor már majdnem kész, hozzáadom az olajat és verem még egy kicsit. Beleszitálom kanalanként a lisztet, lassúbb fokozatra állítom a gépet, és óvatosan belekeverem a masszába, majd egy kiolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben alsó- felső sütés esetén 180 fokon, légkeverés esetén 170 fokon kb 25- 30 perc alatt készre sütöm. Közben nem nyitogatom az ajtót. Megvárom, amíg picit langyos lesz, akkor kiborítom a piskótát, és leszedem róla a hozzáragadt papírt. Rögtön egy másik sütőpapírt beszórok porcukorral, és áthelyezem a tetejével a papír fele, majd azzal együtt feltekerem. Ha kihűlt lehet tölteni. Enyhén kitekerem, rákenem a krémet és jó szorosan visszatekerem.
A krémhez a tejszínt felverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverem a Mascarponét, citrom levét és héját. Ha nagyon híg lenne a töltelék, egy kis habfixálót keverek bele, de ne túl sokat, mert nem finom, ha vágni kell a habos krémet.
A tekercset megszórom porcukorral, és szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése