2022. augusztus 7., vasárnap

Szilvás- tehéntúrós pite

Naponta szánjunk időt arra, hogy értékeljük, amink van, hogy hálásak legyünk mindenért, amit a jó Istentől kaptunk, első sorban a családunkért. Higgyétek el, nagy csoda, ha valakinek szerető családja van, és harmóniában élhet velük. Semmi fáradtságot ne sajnáljunk arra, hogy egymásnak örömet, jó kedvet szerezzünk. Egy szelet sütemény, egy finom étel elfogyasztása közösen a szépen terített asztal mellett szép emlékeket, mély nyomokat rajzolhat a lelkünkbe, amelyeket aztán hurcolunk magunkkal kalandozásaink során földi életünkben.

 Hozzávalók:

- 30 dkg liszt

- 20 dkg vaj

- 1 tojás sárgája

- 1 csomag vaníliás cukor

- 3/4 csomag sütőpor

- 15 dkg porcukor

- 1/2 BIO citrom reszelt héja  (opcionális)

- 1 csipet só

Szilvás réteghez:

- 50 dkg tehéntúró

- 2- 3 ek tejföl

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1 db bio citrom héja (ha nem bio a citrom, tilos a héját megenni!!!!) akár el is maradhat

-------------------------------

- 70 dkg szilva

- 9 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- fahéj 

Elkészítése:

A lisztet, sütőport beleszitálom egy tálba, majd hozzáadom a többi hozzávalót, beleértve a szobahőmérsékletű vajat is. Könnyed mozdulatokkal összegyúrom, majd kb fél órára hűtőbe teszem.

Közben elkészítem a túrókrémet, ami annyiból áll, hogy a hozzávalókat összekeverem. 

A tésztát két részre osztom. Felét kinyújtom közepes tepsi méretűre. Ráhalmozom a túrókrémet. A megmosott, lecsepegtetett, kimagozott szilvát a tetejére szorosan egymás mellé helyezem vágott felével felfelé. Megszórom fahéjjal és kristálycukorral. a tészta másik felét rámorzsolom a tetejére, és máris mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40- 50 perc alatt megsül.

Nagyon finom!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése