2022. május 15., vasárnap

Ricottás- paradicsomos mini tart leveles-vajas tésztából

 "Minden ember sírva születik, de nem minden ember zúgolódik. Sokan állandóan panaszkodnak, és csalódottan halnak meg. Ezek az emberek elrágcsálják a keserű tablettát, pedig, ha egy- két korty vízzel és egy kis türelemmel nyelnék le, nem éreznék a keserűséget. Az ilyen emberek a más terhét könnyűnek találják, de a saját terhüket olyannak, mint az ólmot. Ők azok, akik mindig rossz bánásmódban részesülnek. Senki tyúkszemére nem taposnak olyan gyakran, mint az övékre. A hó legsűrűbben az ő ajtajuk elé hull, a vihar legsűrűbben az ő ablakuk előtt tombol. A valóság az, hogy mindez csak képzelet. Ők is boldogok lennének, ha ezt belátnák. Egy csipetnyi a megelégedés füvéből olyan ízt ad a legegyszerűbb levesnek, mint a legfinomabb királyi ételeknek." Spurgeon

Hozzávalók:

  • leveles- vajas tészta
  • ricotta
  • coctail paradicsom
  • olajbogyó
  • kevés házilag készített pizza szósz


Elkészítése:

A leveles- vajas tésztát 8 cm kockákra vágom. Megkenem vastagon ricottával, ráhelyezem a coctail paradicsomokat, a karikára szeletelt olajbogyókat. És pár percig sütöm előmelegített sütőben 180- 190 fokon. Szoktam készíteni pizza szószt, ami sokkal aromásabb, ízletesebb, mint a bolti változat. Ebből csöpögtatek a tetejére fogyasztáskot.

A sonkát juhtúró, tejföl és torma keverékével töltöm meg, majd felgöngyölöm.

A gombákat megmosom, eltávolítom a szárát (nem dobom el, mert az is nagyon finom kisütve) megszórom sóval. Pár percig hagyom, hogy a nedvességet szívja ki a só, majd leitatom egy papírtörlő kendővel. Borsózom enyhén, juhtúróval töltöm és azt is sütöm pár percig.                                                                                                                      

                                                                                                                                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése