2022. március 24., csütörtök

Pavlova tekercs avagy habcsókos gyümölcsös rolád

 Keresd a jelentéktelen, kicsi, de lényeges tulajdonságokat, amelyek elengedhetetlenek az élethez :-)

Hozzávalók:

- 5  tojásfehérje

- 1 ek citromlé

- csipet só

- 20 dkg kristálycukor

- 1 ek kukorica vagy tápióka keményítő

Töltelékhez:

- 25 dkg Mascarpone

- 2,5 dl habtejszín

- 15 dkg cukor (ízlés szerint lehet több is)

- 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 170 fokra. A tojásfehérjét egy csipet sóval, 1 ek citromlével, 20 dkg cukorral szép fényes habbá verem. Óvatosan elkeverek benne 1 ek tápióka keményítőt.

Amíg sül, a Mascarponet kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a habtejszínt és a Vaníliás cukrot, és kemény habbá verem. Nem kell bele habfixáló.

A habot 160 fokon 20-25- perc alatt készresütöm. Nem kell barnára sütni, csak szép zsemleszínűre, hogy lehessen tekerni.

Sütés után egy rács segítségével kiborítom a lapot egy sütőpapírra. Ha kihűlt, elosztom rajta a Mascarponés habot, és sűrűn telerakom málnával, áfonyával, és feldarabolt eperrel, amit előzőleg megcukrozok és meglocsolom egy kevés citromlével (a levét lecsepegtetem, mielőtt ráteszem a krémre)

Ezután szépen feltekerem a sütőpapírral. Nem kell félni, mert nem lehet elrontani. Nem baj, ha megreped a tetején a hab. Hidegen szeletelem. Csodálatos finomság :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése