2021. március 1., hétfő

Tortilla lapok

 " Ma mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni. Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondol azokra, akiknek nincs mit enni. Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondol azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk. Ma mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra. Mielőtt siránkoznál azon, hogy túl nagy távolságon kell vezessél, gondolj azokra, akik ezt a távolságot gyalog kell megtegyék. És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a te munkádat.És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet, és gondolj arra, hogy élsz, és csodálatos, ami körülvesz." Böjte Csaba               

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt    (lehet vegyesen kukorica liszttel vagy teljes kiőrlésű liszttel is)                                                                                                                    

- 1 tk só

- 4 ek. olaj

- 1, 2 dl meleg víz

Elkészítése:

Egy tálkába szórom a lisztet, sót, hozzáadom az olajat és a meleg vizet (majdnem forrót). 3- 5 percig gyúrom. Majd letakarva kb. 20 percig pihentetem. 

Ez az adag kb. 8 darab tortillához elegendő. Tehát nyolc felé osztom, majd átgyúrom kicsit a cipókákat.

Lisztezett deszkán papírvékony korongokat nyújtok belőlük. Forró, száraz serpenyőben mindkét felét kb. 1- 2 percig sütöm, amíg fel nem púposodik kicsit, és barna foltok jelennek meg rajta.

Száraz konyharuhába teszem sülés után egymás tetejére.

Ízlés szerint tölthető.

Finom, puha, filléres tortillalapok készülnek belőle :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése