2021. március 26., péntek

Pisztráng paprikás lisztben

 Az elsődleges célunk az életben mások segítése, de ha nem tudsz segíteni nekik, legalább ne bántsd őket!


Hozzávalók:
- 2 db egész pisztráng pucolva, kibelezve
- só, bors
- liszt, fűszer paprika, kukoricadara
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A pisztrángokat  pucolva, kibelezve vásárolom. Alaposan megmosom, és törlőkendővel leitatom róla a vizet. 1- 2 órával a sütés előtt elég intenzíven sózom, borsózom, hűtőbe teszem.
Közvetlen sütés előtt paprikás, kukoricadarás finomlisztbe mártom, és bő, forró olajban kisütöm mindkét oldalát kb 6- 6 percig. 
Ezután lehet is tálalni tetszőleges körettel, citromkarikákkal, muzsdéjjal (préselt fokhagyma, gondolatnyi cukor, pici só, olívaolaj és tejföl) 
Naggggyon finom :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése