2021. március 16., kedd

Csokis- habos- epertorta

 Néha az élet legjobb dolgai nem dolgok, hanem azok az emberek, akik miatt szeretettnek és fontosnak érezzünk magunkat.

Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 7 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 3 ek rétesliszt
- 2 ek olaj
- 3 ek kakaó
- csipet só
- fél csomag sütőpor

Krémhez:
. 5 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
- habfixáló (én csak fél csomaggal teszek bele, de ha keményebben szeretitek, akkor egy egészet is rakhattok bele)
- eper amennyi jól esik

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat, sóval és cukorral kikeverem turmix géppel, ha már kemény a hab, hozzáöntöm az olajat, azzal is keverem egy kicsit, majd hozzászitálom a lisztet, a kakaót, és a sütőport.
Könnyedén összedolgozom, majd egy nagyobbacska kerek tortaformát kibélelek vajjal megkent sütőpapírral, és beleöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm.
Ha kisült, hagyom kihűlni, majd 3 lapot vágok belőle.
Felverem a tejszínt a cukorral (nem jó, ha túl édes) Hozzáadom a habfixáló felét, majd megkenem a lapokat, megszórom eperrel, és szépen összeállítom az egyszerű, de nagyon finom tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése