2020. szeptember 9., szerda

Svéd húsgolyók

A barátokkal és a szeretett családoddal való étkezés minden bizonnyal az élet legmélyebb és az egyik legártatlanabb élvezete, amely kielégíti a lelket és örök.

Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 50 dkg darált csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db zsemle
- 1,5 dl tejszín
- 2 egész tojás
- egy fél csipetnyi őrölt szegfűbors
- fél mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió

- 2 ek liszt
- kevés szójaszósz
- 5 dkg vaj
- kevés húsleves
- kevés habtejszin
- só

Elkészítése:
A húsokat kétszer ledarálom. A zsemléket egy mély tálban tejben megáztatom, majd enyhén kinyomkodom, és egy villával összetöröm. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát préselem, és az összes hozzávalóval együtt jól összekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Közben egy tepsit kibélelek vajjal megkent sütőpapírral. A masszából apró golyócskákat formázok, és előmelegített sütőben 180 fokon, 35- 45 percig sütöm.
A hamis barna mártáshoz a lisztet elkeverem a húslevessel, és habtejszínnel, majd állandó keverés mellett krémes állagúra főzöm. A végén hozzáadom a vajat és a fűszereket. Ezekkel már nem őzöm, inkább csak összemegítem.
Krumplival és áfonya lekvárral (vagy piros ribizli lekvárral) kínálom, amelyet házilag pillanatok alatt el lehet készíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése