Azok az apró cselekedetek, amiket mások iránt érzett szeretetből teszünk, igazi kincsek. Legyen az egy kedves üzenet, egy ölelés, vagy egy figyelmes ajándék. Egy jó étel vagy ital, az ízek és illatok igazi örömforrások. Az életünk gazdag és szép, ha képesek vagyunk felfedezni és értékelni ezeket az apró csodákat, amik mindennapjaink részét képezik.Olykor csak egy kis odafigyelés és hálás szív kell ahhoz, hogy még gazdagabbak legyünk. :-)
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Alaplé:
- 5 dl víz
- 1-2 dl sötét rum
- 1 db bio narancs reszelt héja
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd
- 4-5 ek cukor
Ezt mind összekeverem felforralom, majd hagyom kihűlni, ezzel fogom meglocsolni a kész piskótalapot.
Krém:
- 1 db vaníliarúd
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 1 l tej
- 8 db tojássárgája
- 2 ek liszt
- 8-10 ek cukor
Tejet felforralom a citrom és a narancs reszelt héjával és a vaníliarúddal, tojást habosra keverem egy kis cukorral meg liszttel.
Miután a tej kihűlt leszűröm és lassan összekeverem a tojásos masszával és megfőzöm.
Kell még 20 dkg vágott dió
Rumba áztatott mazsola
Elkészítése:
Rétegenként lerakom: Egy piskóta, meglocsolom alap lével, rá vaníliakrém, rá mazsola, dió.
Ismétlem míg el nem fogy, arra azonban vigyázunk, hogy krém legyen a tetején is.
Csoki krém: étcsoki, rum, tej
Gőz fölött a csokit elolvasztom, lassan hozzáadom a tejet és a rumot.
- 8 db tojás
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Alaplé:
- 5 dl víz
- 1-2 dl sötét rum
- 1 db bio narancs reszelt héja
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd
- 4-5 ek cukor
Ezt mind összekeverem felforralom, majd hagyom kihűlni, ezzel fogom meglocsolni a kész piskótalapot.
Krém:
- 1 db vaníliarúd
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 1 l tej
- 8 db tojássárgája
- 2 ek liszt
- 8-10 ek cukor
Tejet felforralom a citrom és a narancs reszelt héjával és a vaníliarúddal, tojást habosra keverem egy kis cukorral meg liszttel.
Miután a tej kihűlt leszűröm és lassan összekeverem a tojásos masszával és megfőzöm.
Kell még 20 dkg vágott dió
Rumba áztatott mazsola
Elkészítése:
Rétegenként lerakom: Egy piskóta, meglocsolom alap lével, rá vaníliakrém, rá mazsola, dió.
Ismétlem míg el nem fogy, arra azonban vigyázunk, hogy krém legyen a tetején is.
Csoki krém: étcsoki, rum, tej
Gőz fölött a csokit elolvasztom, lassan hozzáadom a tejet és a rumot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése