2020. május 10., vasárnap

Rebarbarás süti

A rebarbara tulajdonképpen zöldség, amit gyümölcsként fogyasztunk. A levelei mérgezőek, ne edd meg!!  A levél nyeléből készíthetünk finom sütikét, befőttet, lekvárt. Érdemes kipróbálni. HA túl fanyarnak tűnik, eperrel is lehet kombinálni.
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 tojás fehérje
- 4 ek. meleg víz
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- rebarbara ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítése:
6 tojás sárgáját kikeverem 1 dl olajjal. A 6 tojás fehérjét 4 ek meleg vízzel, 30 dkg cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát egybedolgozom. Hozzáadom a szitált lisztet, sütőport és a darabolt rebarbarát.
Vajjal kikent tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése