2020. augusztus 23., vasárnap

Citromos- diós szelet

Az ember piszok erős tud lenni, és a hite bárhová eljuttatja.
Hozzávalók:
A diós alaphoz:
- 1/2 csésze (113 g) szoba-hőmérsékletű vaj
- 1/4 csésze (50 g) cukor
- 1/3 csésze + 1 evőkanál (50 g) liszt
- 3/4 csésze (75 g) darált dió
- 1/2 teáskanál (2 g) só
- 2 ek (30 g) cukor
- 3 tojásfehérje
- reszelt citromhéj

A citromos krémhez:
- 3 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csésze (60 g) porcukor

A csokis bevonathoz:
- 120 gramm étcsoki
- 120 gramm tejszín

Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kivajazok egy 20x20 cm- es sütőformát. Kibélelem sütőpapírral úgy, hogy a szélei túllógjanak a tepsi szélein.
Egy nagyobb tálban összekeverem a vajat, cukrot, majd hozzáadom a darált diót, citromhéjat és a lisztet is. Újból összekeverem.
A tojások fehérjét különválasztom a sárgájától. A fehérjét felverem 2 evőkanál cukorral, majd óvatosan beleforgatom a diós masszába.
Az így elkészített tésztát a tepsibe töltöm, és 15 percig sütöm.
Amíg a tészta sül, a tojások sárgáját a cukorral és a citromhéjjal elkeverem.
15 perc után kiveszem a sütőből a diós sütit, a tetejére öntöm a citromos krémet, és 10- 15 percre visszateszem a sütőbe.  Utána hagyom egy kicsit sülni.
A csoki bevonathoz egy kis edényben felmelegítem a tejszínt, beletördelem a csokit, és olvadásig melegítem (nem főzöm) Simára keverem, és szépen rákenem a citromos réteg tetejére.
Tálalás előtt hagyom hűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése