2020. április 17., péntek

Almafelfújt

Egy napon véget ér a járvány, és boldogan, bölcsebben megyünk majd ki, hogy kedves emberekkel találkozzunk. Talán jobban fogjuk szeretni egymást. Jobban fogunk ragaszkodni a családunkhoz, barátainkhoz. Értékelni fogjuk az életet, a természetet, a szabadságot. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy fedezzük fel a pénzzel megfizethetetlen kincseket, és vigyázzunk nagyon rájuk :-)
Hozzávalók:
- 6 db alma (én a Jonathánt kedvelem)
- 7 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 12 dkg finom liszt
- 6,5 dl tej
- 6 db tojás
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 6 ek sárgabaracklekvár
- 1 tk fahéj
- porcukor

Elkészítése:
Az almákat meghámozom, félbe vágom, kiveszem a magházát, majd egy edénybe annyi vizet öntök, hogy ellepje az almákat. Hozzáadom a citrom levét is, és kb 4- 5 percig főzöm. Leszűröm, és hűlni hagyom.
A tejet megmelegítem, a vajat külön lábaskában melegítem, majd hozzáadom a lisztet. Jól elkeverem, beleöntöm a tejet és kézi habverővel simára keverem.
A cukrot a tojások sárgájával kikeverem, a tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom a kihűlt mártáshoz, és enyhe mozdulatokkal beleforgatom.
Jénai tálat kivajazok, megszórom darált keksszel, majd az aljára öntök egy kis kémet, belehelyezem az almákat. A magház helyére kb egy evőkanálnyi házi sárgabarack levárt teszek. Megszórom mazsolával, majd ráöntöm a maradék masszát.
Előmelegített sütőben kb. 40- 45 percig sütöm. Fahéjas cukorral kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése