2020. március 25., szerda

Sajtos húsgombóc / különleges, nagyon finom

Vigyázzatok egymásra!!! Süssetek- főzzetek finomságokat!  Szerezzetek örömöt akinek csak lehet ebben a nehéz időben. Teremtsetek szép emlékeket a gyerekeitek, unokáitok, szeretteitek számára. Soha nem fogják elfelejteni az otthon illatát, hangulatát, mely elkíséri őket egy életen át.
Hozzávalók a sajtos húsgombóchoz:
- 90 dkg darált csirkemell filé
- 2 db áztatott zsemle kinyomkodva
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 és fél- 2 csapott teáskanál só (ízlés szerint)
- 1 csipetnyi toszkán fűszerkeverék
- 2 tojás
- 2- 3 evőkanál őrölt Parmezán sajt
- 5-10 dkg reszelt Trappista sajt
- 2 gerezd préselt fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 1 ek apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A hozzávalókat jól összegyúrom, majd olívaolajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe fasírt nagyságú gombócokat helyezek. Alsó- felső sütést alkalmazva kb. 25 perc alatt elkészítem.
Tejfölös- vajas krumplipürével és paradicsomszósszal kínáltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése