2020. február 6., csütörtök

Macskaszem

Ha valami finomat készítek, a fizetség a szeretteim szemében felcsillanó öröm, és az ízlelő bimbóim "boldogsága". A sütés- főzés összehozza az embereket, alkalmat ad a találkozásra, az együttlétre, a közös örömre, arra, hogy a szeretetemet, amellyel készítem, megosszam velük.
Hozzávalók:
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg Rama margarin
- 3 tojás sárgája
- fél csomag szárított élesztő
- kb. 1 dl langyos tej
- 3 ek cukor
- csipet só

Hozzávalók a diós habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- minőségi darabos meggy lekvár (én Extra Jam- et használtam)
- 1 üveg meggy befőtt

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom a langyos, cukros tejben megfuttatott élesztővel. Három egyenlő részre osztom, majd kinyújtom vékony, téglalap alakúra.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, belekeverem a darált diót.

A kinyújtott tészta két szélét hosszában megkenem a meggy lekvárral, majd a szélére sűrűn egy sor meggyet teszek. Feltekerem a közepe fele mindkét oldalról. Hagyok egy kis helyet a diós habnak, majd megtöltöm a diós habbal.
Előmelegített sütőben 25- 30 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése