- 1 kisebb cukkini
- 3 db tojás
- 3 ek joghurt
- ásványvíz
- liszt szükség szerinti mennyiség
- kb 4 ek olaj
- só, pici bors
- késhegy sütőpor
- csipet búzafűmaghéj
Töltelékhez:
- tejföl
- fokhagyma
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmosom, megtörölöm papírkendővel, majd lereszelem, besózom, jól elkeverem, és állni hagyom.
Ezalatt az összes hozzávalóból krémes, tejföl állagú palacsintatésztát készítek. Az olajat is bele szoktam keverni a masszába, hogy ne kelljen kenegetni a serpenyőt.
Kicsavarom a cukkinit, és belevegyítem a tésztába. Ha túl sűrűnek tűnik, egy kis ásványvizet vagy tejet adok még hozzá. A búzafűmaghéjtól szuper jó állaga lesz, jobban egyben marad sütés közben.
Felforrósítok egy nagyon pici olajat, (csak az elsőnél) egy kerámia serpenyőben, majd szépen kisütöm mindkét oldalát.
A tejfölbe ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát préselek. Én 1- 2 gerezdet szoktam.
Ebből halmozok a kisült palacsintákra, majd szépen feltekerem, és úgy tálalom.
Könnyed, kellemes vacsora még melegen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése