2019. november 11., hétfő

Fűszervajas csirke

Egy olyan világról álmodok, ahol az emberek hitelesek, tisztában vannak azzal, hogy kik is ők valójában, ismerik a saját lelki ajándékukat, és tudják, hogy mindebből, mit tudnak nyújtani embertársaiknak.
Egy olyan világról, amelyben az emberek tudatosan élnek végső céljuk érdekében, amelyben mindenki saját küldetésének teljesítésére szenteli hatalmát.
Egy olyan világról, amelyben az emberek szorosan kapcsolódnak a természethez és annak titokzatos erőihez, és harmóniában élnek azokkal.
Egy olyan világról álmodok, ahol az emberek kiegyensúlyozott, felelősségteljes kapcsolatokban élnek, segítik és támogatják egymást, és tudják, hogy minden elem összekapcsolódik az összes többi elemmel. Egymás nélkül nincs élet.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé (vékony szeletek)
- só, bors
- 1 dl olíva olaj
- kakukkfű
- fokhagyma
- vaj

Fűszervajhoz:
- 15 dkg vaj
- fokhagyma
- bazsalikom
- citromlé

Elkészítése:
A csirkemell szeleteket jól kiklopfolom, és bevagdosom. Az olívaolajba belekeverem a sót, borsot, kevés kakukkfüvet, 2 gerezd fokhagymát, friss bazsalikom levelet apróra vágva, illetve egy fél citrom levét (Ízlés szerint lehet több is) A hús szeleteket jól belemártogatom, hogy mindenhová bőségesen jusson belőle. Legalább egy óráig hűtőbe teszem.
Közben a szobahőmérsékletű vajat kikeverem az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, bazsalikommal és citromlével. Kis rudat formálok belőle, és fóliába csomagolva mélyhűtőbe teszem. Ezt akár előző nap is el lehet készíteni.
Ha letelt az egy óra, a husit megsütöm 5- 5 percig mindkét oldalát. Még forrón tálalom krumplival és zöld körettel. A fagyott vajból kb 1 cm- es szeleteket vágok és a forró húsra helyezem. Ez csodálatosan szétolvad rajta. Isteni illat terjeng a konyhában ilyenkor. A fűszereket mindenki ízlés szerint megválogathatja. Finom szerecsendióval, snidlinggel, petrezselyemmel is. A húst is bármilyen fűszerkeverékkel lehet ízesíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése