2019. március 4., hétfő

Spenótos rikottás canelloni

Korunktól, nemünktől, bőrszínünktől, lakóhelyünktől függetlenül szinte mindannyian egyetértünk abban, hogy a gyermekkorunk sokkal de sokkal boldogabb volt, mint napjaink. Ennek bizonyítása érdekében szeretnék elmesélni nektek egy történetet, amit Swami Chinmayananda osztot meg a közönségével az 1980-as években.
Egyik alkalommal Swamaji város látogatása során, a város leggazdagabb embere találkozott vele, és egy személyes kérdést tett fel neki.
A gazdag ember azt mondta Swamijinek: Szinte minden gazdagságom megvan, amit csak akarok, jólétben élek. Nevem, hírnevem, hatalmam, pozícióm, pénzem, vagyonom, barátaim vannak,...........kiejtek a számomon valamit, és már meg is van....de nem vagyok boldog. Állandóan feszült vagyok, és aludni sem tudok. Másrészt Swami, nézd meg a lányomat, tele van energiával, boldogsággal, vidámsággal, lelkesedéssel. Teljesen lefoglalja az, amit most csinál. Miért van ez így Swami?
Swami így válaszolt: "Drága gazdag emberem, a különbség közted és a lányod között az, hogy míg téged állandóan a múlt hibái és problémái terhelnek, és a jövő gondjai és bizonytalansága, addig a gyermeked ebben a pillanatban él. Ezért tele van boldogsággal, energiával, lelkesedéssel, miközben te egy megkeseredett ember vagy. Te soha nem vagy itt és most.... 
Elárulom neked a boldogság titkát: EZ A PILLANAT, A MOST :-)
Nem a múlt terhe, és nem a jövő félelme. 
Remélem Swami története segít megérteni a "boldogabb gyermeknapokat."
Hozzávalók:
- 60 dkg rikotta
- 25 dkg spenót
- 2- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- mozarella
- parmezán
- 1 csomag tészta (canelloni típusú)
- olíva olaj

- 3 dl zöldségleves
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg vaj



Elkészítése:
A spenótot leforrázom, majd összeturmixolom. Ha valaki vágni szeretné, úgy is jó. Összekeverem a rikottával, sóval, préselt fokhagymával. Egy közepes méretű tepsit kiolajazok, szépen elrendezem benne a kis canellonikat. Leöntöm a habtejszínből, zöldséglevesből készült besamell mártással. A tetejére mozarellát reszelek, megszórom parmezánnal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése