2018. december 13., csütörtök

Egyszerű krumplis- sajtos improvizáció

Hálás vagyok Istennek minden ajándékáért. Fel sem fogjuk, mi mindent kapunk tőle csak úgy szeretetből, ingyen. Mert hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy a jó dolgokat pénzért, sok- sok pénzért lehet csak megvásárolni. De vannak igazán értékes dolgok is az életünkben, és azokat nem lehet és nem is kell megfizetnünk.  Próbáljunk meg kicsit ezekre is koncentrálni. Legyünk hálásak azért, mert hallunk, látunk, képesek vagyunk járni, van  szerető családunk, egészségünk, ennivalónk, meleg otthonunk, munkánk, barátaink..... és van egy hatalmas Istenünk. Igazi csodák ezek. Higgyétek el, nem olyan természetes ez minden ember számára. De biztos vagyok benne, hogy minden embernek van valami jó az életében, amiért igazán hálás lehet. Kívánom, hogy csendesüljünk el egy kicsit az ünnepi rohanásban, és próbáljuk meglátni a mindennapok apró csodáit (mert ott vannak), próbáljunk meg hálás szívvel örülni azoknak, és értékelni a nekünk szabott időt, mert gyorsan eltelik.
Hozzávalók:

- főtt krumpli, vaj, sajt, sonka, tejföl, só, bors

Elkészítése:

A főtt krumplit felkarikázom, a sonkát felkockázom. A jénai tepsit kivajazom majd egy sor karikára vágott krumplival kezdem. Ezt sózom, borsózom, majd megszórom a kockára vágott sonkával, meglocsolom tejföllel, ha szükséges megismétlem a rétegezést, majd a tetejét megszórom többféle reszelt sajttal (mozarella, füstölt sajt, cheddar stb), és előmelegített sütőben egy kicsit összesütöm. Naggyon finom, mint szinte minden egyszerű étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése