2018. június 24., vasárnap

Zöldséges, gombás rizs csirkemájjal

........................mert főzni jóóóóóóóóóóóó :-)
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 3- 4 fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- olaj

Rizshez:
- 1 bögre rizs
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 3/4 bögre zöldborsó
- 3 db gomba
- só, bors

Elkészítése:
A rizzsel kezdem. Egy fej apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítok, a sárgarépát Juliennre vágom, azt is hozzáadom majd a végén a zöldborsót, a szeletelt gombát és a préselt fokhagymát. Vigyázat a fokhagyma gyorsan megég, és keserű íze lesz! Éppen csak megforgatom a hagymás, répás, zöldborsós keverékben, és már szórom is bele a rizst, felöntöm kétszeres adag vízzel. Sózom, borsózom, és miután felfőtt, azonnal takarékra teszem, és lefedve puhára főzöm.

A májhoz a hagymákat apróra vágva megdinsztelem, hozzáadom a tisztított májat, pár perc alatt megsütöm, majd sózom, borsózom, és pirospaprikával szórom meg.
Uborkasalátával vagy koviubival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése