2018. február 5., hétfő

Sajttorta 3 összetevőből

Szerintem a zárt ajtók és a bátor mosolyok elrejtik sokunk személyes küzdelmeit, amelyekről senki sem tud, elfelejtik az előttünk tornyosuló problémákat, melyeket senki sem ismer, és eltakarják azokat a harcainkat, melyekről másnak fogalma sincs. Mi pedig tovább küzdünk, próbálunk szentül és igazul élni, igyekszünk játékban maradni. Igyekszünk Krisztusban maradni. Mert mi számít igazán? Az az ígéret, hogy: "Boldog ember az, aki mindvégig kitart, és folytatja küzdelmét...." A nehéz időszakok sosem tartanak örökké, viszont azok, akik Istenben bízna, örökké élni fognak. Ne feledd: Isten szorosan tart téged. Pihenj meg az Ő ígéretében. (Ann Voskamp)

Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 12,5 dkg fehér csoki vagy étcsoki
- 12,5 dkg Mascarpone

Elkészítése:
A csokit darabokra töröm, és egy kb 1 literes lábosban gőz fölött megolvasztom. Leveszem a gőzről, várok 1- 2 percet, belekavarom a Mascarponét, és a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verem (én csaltam egy kicsit a recepttel, mert tettem bele egy csipet sót, és egy gondolatnyi cukrot kb. 1 púpos teáskanálnyit)
A habot hozzákeverem a sajtos csokis masszához, és beleöntöm egy kb 16- 17 cm átmérőjű tortaformába, amelyet előzőleg vastagon kivajazok.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütöm. Ha kihűl, porcukorral meghintem. Kellemes, könnyed, finom sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése