2016. október 6., csütörtök

Tepsis hús krumplival és spárgával

Ősz illat van, gazdag termés illata, a piros és sárga almák illata, a zamatos körték és szilvák illata. A természetnek ez az élő színes képe szemünket és lelkünket elvarázsolja és meghajlásra ösztönöz a hatalmas Teremtő Isten előtt. Még az égbolt hideg, apró könnyei, a sötét felhők sem tudnak elszomorítani. Az érett gyümölcsök alatt roskadozó gyümölcsfák türelmesen várják szabadítójuk jövetelét, aki elviszi majd édes terhüket. Napbarnított almák illata lengi be a tájat. Édes szőlő zamata csordul. A birsalma aromája és az őszi eső emlékeztet arra, hogy nemsokára itt a tél.

Hozzávalók:
- krumpli (nyár elején újkrumpli)
- spárga
- csirkemell filé
- magyaros fűszer keverék (másmilyen is lehet ízlés szerint)

Elkészítése:
A krumplit alapos mosás után megfőzöm a héjában. Ha újkrumpli, nem kell meghámozni, ha régi, akkor természetesen érdemes a héjától megszabadítani.
A húst bedörzsölöm a fűszer keverékkel. Szekér kerék nagyságú tepsibe dobálok mindent még a megmosott spárgát is. Meglocsolom egy kis olíva olajjal. Tetszés szerint fokhagymát is lehet rá préselni. Előmelegített sütőben közel egy óra alatt készre sütöm. Egyszerű de nagyszerű fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése