2016. szeptember 28., szerda

Csirkehús édes- savanyú mártással kínai módra

Örülök, hogy egy olyan világban élek, ahol van szeptember. Nem hittem, hogy ennyire bele tudok szeretni. Ezek a meleg napok, színek, illatok....Szívesen megőrizném az ősz csodálatos ragyogását. Annyira egyedi ez az évszak, az érzelmek, az illatok, a színek évszaka, és nem utolsó sorban a melankóliáé. Menjetek ki a szabadba, gyönyörködjetek, szívjátok magatokba, és őrizzétek meg jól ezt a hangulatot.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell filé
- 1 üveg Uncle Ben's édes- savanyú mártás
- rizs
- kukorica konzerv
- só
- kevés olaj

Elkészítése:
Kevés olajon megpirítom a kockára vagy csíkokra vágott csirkemell darabokat. Hozzáadom az Uncle
Ben's édes- savanyú mártást. Picit összeforralom. Közben egy pohár rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval, pici olajjal készre főzöm. Vagyis felforralom, majd takarékra teszem a lángot és lefedve addig párolom kevergetés nélkül, ameddig elkészül. A végén hozzáadok egy doboz lecsepegtetett kukorica konzervet. Óvatosan összekeverem, és már lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése