2016. június 1., szerda

Fűszeres csirkehús újkrumplival

A gasztronómia az élelmiszer feldolgozásának a művészete, amelynek célja az ember boldoggá tétele.
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- fokhagymás fűszerkeverék
- újkrumpli
- salátához zöldségek (uborka, paradicsom, lila hagyma, olíva bogyó, bazsalikom, citromlé, olíva olaj, krémfehér sajt)
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
Egy kevés olíva olajba belekeverem a fűszereket, majd jól bedörzsölöm vele a husikákat. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, és hirtelen megsütöm mindkét felét.
A krumplikat egy konyhai kefével bő vízben megmosom, majd forró olajban pár perc alatt elkészítem.
A salátához nem kell sok útbaigazítás. Összedarabolom, meglocsolom citromlével, olíva olajjal, és nem is húzom a drága időt sokáig, nem csigázom az amúgy is éhes csapatot. Tálalom, és jó étvággyal,  jókedvűen elfogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése