2016. május 8., vasárnap

Cheddar sajtos pirítós krémlevesekbe

A cheddar sajt nagy múltra tekint vissza. Egyes elméletek szerint már a rómaiak idejében meghonosodott a szigetországban ez a tejtermék. II Henrik könyveiben szerepel, hogy az udvar 10.000 font cheddar sajtot szerzett be.
A legenda szerint egy somerseti asszony feledékenységének köszönhető a sajt létrejötte. Az asszony egy barlangban felejtette a tehéntejet, és mire rálelt, addigra valami más, finom dologgá változott.
Hozzávalók:
- kiflik
- vörös cheddar

Elkészítése:
A kifliket felkarikázom, vékonyan megkenem vajjal (nem fontos, ha fogyókúrázunk) majd cheddar sajtot reszelek rá apró lyukú reszelőn.
Pár percre beteszem a sütőbe, megpirítom és krémlevesekhez tálalom. Szenzációs finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése