2016. március 3., csütörtök

Tejberizs forró eperrel

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal." Oscar Wilde
Nos, igen, tejberizs és tejberizs között is lehet fényévnyi távolság. Egyszerű hozzávalókból is készülhet mennyei eledel. Érdemes egy picivel több energiát belefektetni, a különbség pedig óriási. Nyár illatot varázsolok télen. Elegendő belőle egy szippantás, és máris jobban érzem magam tőle. Nyáron friss télen mirelit eperből dolgozok. Reggelire kitűnő finomság a krémes tejberizs forró eperrel.
 Hozzávalók:
- 10- 12 dkg rizs
- 0,5 dl tej
- 1,5 dl habtejszín
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 ek cukor (ízlés szerint lehet több is vagy kevesebb)

Elkészítése:
Egy vastag aljú edénybe odakészítek mindent egybe, majd lassú tűzön felfőzöm, vigyázva, hogy ki ne fusson. Rögtön utána belekavarok egyszer, majd leveszem takarékra a tüzet. Befedem az edényt, és kb 1/2 órán keresztül nagyon lassan hagyom főni. Max. kétszer kavarok bele fövés közben. Fél óra után kikapcsolom a lángot alatta, és még hagyom pár percig a fedő alatt puhulni a rizst.
Közben nyáron friss epret, télen mirelit epret összeforralok egy kis cukorral. Tálkákba szedem a rizst, nyakon öntöm a forró eperrel, kis csokit reszelek a tetejére, és már lehet is élvezni a csodálatos reggelit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése