2016. január 10., vasárnap

Nyers csokitorta avokádó krémmel

Véééégre egy egészséges és mégis nagyon finom desszert. Célszerű mielőbb elfogyasztani, mert az avokádo elég gyorsan oxidálódik.
 Hozzávalók:
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg magozott datolya
- csapott mokkáskanál tengeri só

Krémhez:
- 2 nagy érett avokádó
- 7 dkg cukrozatlan holland kakaó
- 5 dkg kókuszzsír
- 10 dkg cukor (helyettesíthető: kókuszvirág vagy nyírfa cukorral
- 1 db vanília kikapart magja
- csipet só

A mandulát kb 6 órára vagy egy éjszakára beáztatom hideg vízbe. Ezt csak akkor, ha nem daráltat veszek. Hozzáadom a datolyát és összeturmixolom. Darálni is lehet. Ha nagyon száraz, adok hozzá egy kis kókuszzsírt.

A kis kerek tortaformát kibélelem folpackkal majd jó alaposan belenyomkodom a masszát. Hűtőbe teszem, hogy dermedjen meg. Ha van hely a mélyhűtőbe, az a legjobb ha pár percre oda teszem be.
A krémhez minden hozzávalót a turmixgépbe teszek és pürésre krémesítem. Rákanalazom a hideg alapra, majd visszateszem a mélyhűtőbe még egy órára.
Ha túl híg lenne a krém, egy kevés útifűmaghéjat szórok bele. Azzal tuti megkocsonyásodik, de elhanyagolható.
Szenzációs hűtemény.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése