2016. január 7., csütörtök

Gyors leveles- vajas almás

"A kedvesség csak a szeretet munkaruhában".
Hálás vagyok Istennek, amikor kedves emberekkel találkozok, akikről azt hinném, hogy Isten simogató kezei. Egy ilyen hölggyel hozott össze a sors ezen a héten. Ágnes a neve és infúziókat "osztogat" sok- sok kedvességgel és lelkiismerettel fűszerezve. Csupa szeretet a mosolya, a segítőkészsége páratlan. Hihetetlen örömmel tölt el, hogy ilyen emberek is élnek még ezen a kihűlőfélben lévő bolygón. Értékeljük tudatosan és becsüljük meg őket!!!!
Ennek örömére itt van egy végtelenül egyszerű recept, amit pillanatok alatt össze lehet dobni, ha a helyzet úgy kívánja. Érdemes otthon tartani kész leveles- vajas tésztát és néhány almát, hisz ezerféle finomság készíthető belőlük.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles- vajas tészta az én kedvencem a  Spar (előhűtött) – 275 grammos, de finom  a Tante Fanny (előhűtött) – 270 grammos is, viszont ez sokkal drágább
- 3- 4 db alma
- kristálycukor
- fahéj

Elkészítése:
A kész tésztát téglalapokra vágom, a közepébe félbevágott, hámozott, szeletelt, magházától megtisztított almát helyezek vágott felével lefele fordítva. Megszórom fahéjjal és kristálycukorral, majd mehet az előmelegített forró sütőbe. Aranysárgára sütöm pár perc alatt, és már lehet is kínálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése