2015. december 27., vasárnap

Kínai pirított csirke

 "A család olyan szó, amelynek a jelentésében benne van a biztonság, a sziklaszilárd alap, az a hely, ahová hazamehetünk, amelyben felnőhetünk.....,amelyből kirepülhetünk, de mégis emlékszünk rá és belekapaszkodhatunk......,mert amit ott hallottunk, örökre megmarad a fülünkben és a szívünkben....,az emlékek színes szoborként egy életre belénk vésődnek, apró, csillogó színű szilánkokból, amelyek némelyike ugyan haloványabb, sőt néha egészen elhalványul, olyannyira, hogy már- már elfelejtjük...., ám teljesen sohasem merülnek feledésbe. Ez az a hely, ahol elkezdődik az életünk, és ott szeretnénk, ha véget érne." Márai Sándor
 Hozzávalók:
- 50- 60 dkg csirkemell filé (lehet kevesebb is)
- 1 nagy vagy 2 kisebb póréhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db sárgarépa
- 1 tasak Kínai Pirított Csirke Knorr

- 1 bögre rizs
- 1 db kukorica konzerv leve nélkül
- só, kevés bors

Elkészítése:
A vékony csíkokra vágott csirkehúst aranysárgára pirítom egy kis olajon. Enyhén sózom és nagyon gyengén borsózom. Ezután hozzáadom a kockára vágott póréhagymát és kaliforniai paprikát, illetve a zsülienre vágott répát. Mondanom sem kell alaposan megmosom a zöldségeket.
Kevergetve kb 5 percig pirítom még együtt.
Hozzáöntök 2,5- 3 dl hideg vizet illetve a tasak tartalmát és még 5- 8 percig párolom közepes lángon időnként kevergetve. Párolt kukoricás rizzsel tálalom. Szenzációs!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése