2015. szeptember 2., szerda

Rókagomba paprikás puliszkával

Feltöltődtem hétvégén. Találkoztam családom néhány tagjával, akiket igen ritkán van szerencsém látni. Fontos számomra, hogy tudjam, hogy léteznek, hogy tartozom valakikhez, akikkel összeköt a sorsom valamilyen módon, hisz ez ad tartást az örömök és a nehézségek idején. Hálás vagyok Istennek, hogy ebbe a nagy családba helyezett engem, hiszen ez determinált, ez alakított és formált azzá, aki ma vagyok, ez határozta meg első sorban minden utamat az életben. Tápláló kötelék ez, amely nélkül nagyon nehéz lenne élni.

Hozzávalók:
- 1 kg rókagomba
- 2 nagyobb fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1/2 paprika
- só, bors, pirospaprika
- tejföl ízlés szerint 2-3 dl                                                                                                                                 - petrezselyemzöld



Elkészítése:
A hagymát megpucolom, és apró kockára vágom. Olajon megdinsztelem. Alaposan megmosom a gombát. Ha apró, akkor egészben hagyom, a nagyobb darabokat elvágom hosszában, majd rászórom a dinsztelt hagymára, paprikázom, és hagyom, hogy eresszen egy kis levet. Közben gyakran megkeverem. Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Sózom, borsózom. Ha szükséges, adok hozzá egy kis húslevest, de általában ereszt annyi levet, amennyi szükséges a zöldségek megpuhulásához. Ha kész, nyakon öntöm tejföllel. Szenzációsan krémes lesz az állaga. Nem kell bele liszt, de ha valaki úgy érzi, hogy még krémesebbet szeretne, akkor bátran keverjen el egy kicsi lisztet hideg tejjel, tejföllel.
Általában galuskával tálalom, de szenzációs puliszkával és uborka salátával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése