2015. június 21., vasárnap

Epres tiramisu kávés piskótával és pillecukorral

Tudjátok mit jelent a "tiramisu"? Nem is gondolnátok........... "DOBJ FEL!" A két alapvető hozzávaló: a kakaó és az erős kávé miatt kapta a nevét. Alapvetően olasz desszert a tiramisu, de gyorsan meghódította az egész világot. Sokféle változata ismert, és szerintem lehet ezt még variálni ízlés szerint. Alább az egyik epres variációt írom le. Eddig ez volt a kedvencem.
Hozzávalók nagy adaghoz:
- 40 dkg babapiskóta 
- kb fél liter meleg tej
- 50 dkg Mascarpone
- 3 dl habtejszín
- csomag zselatin fix
- instant kávé  (én koffeinmentessel készítettem)
- 60- 70 dkg eper
- pár szem pillecukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor

Elkészítése:
A tejet felforrósítom, belekeverek 2- 3  ek instant kávét (ízlés szerint). Amennyiben gyerekek is esznek belőle, koffeinmentes kávéval célszerű készíteni. Pár csepp rum aromával megspékelem, majd a babapiskótákat belemártogatom. Nem kell agyonáztatni, éppen csak megforgatni benne. Mártogatás után szép sorba lerakom egy jénai tepsi aljára.
A habtejszínt felverem kb. 6 púpos ek cukorral+ 1 zacskó vaníliás cukorral. Ha félig felverődött, hozzáöntöm a zselatin fixet, és kemény habbá verem azzal. Végül hozzáadom a Mascarponéhoz, és könnyű mozdulatokkal elkeverem. A megmosott, lecsepegtetett, villával összenyomkodott epret is belekeverem, majd felét ráöntöm a babapiskótára. Újabb kávéba áztatott babapiskóta következik, majd a maradék krémmel szépen betakarom. Pillecukorral, eperrel és egy szem belga csoki pasztillával díszítem. Néhány órára berakom a hűtőbe, hogy jól érjenek össze az ízek, és a piskóta is puhuljon meg rendesen. Szenzációs finom!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése