2015. április 15., szerda

Fűszeres kacsacomb bolgár krumplis pogácsával

Biztos tavasz volt, amikor a jó Isten a tavaszt teremtette.........Gondolom, tudjátok, miről beszélek.
Ezek a hangok, ezek a rügyek, virágok, megújulást sejtető illatok teljesen elvarázsolnak. Valami megfoghatatlan öröm és béke szállja meg a lelkemet. Az Alkotóját dicsérem mindeneknek!!!
Hozzávalók:
- kacsacomb
- só, bors, kakukkfű, rozmaring

Krumplis pogácsához:
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg trappista sajt
- 1 tojás
- só, bors
- mehet bele petrezselyem, de nem muszáj
- 1 ek liszt


Elkészítése:
A kacsacombokat sózom, borsózom, fűszerezem, meglocsolom olíva olajjal, majd sütőzacskóba teszem, amelyet néhány helyen kilyukasztok. ( a kacsacomb mennyiségétől függően, 1/2- 1 dl vizet töltök a zacskóba, tényleg nagyon kevés kell belőle) Kb. egy óra hosszat sütöm, majd szétvágom a zacskó tetejét, kicsit széthuzigálom, és addig sütöm, ameddig ilyen csodálatosan meg nem pirul)

A krumplis pogácsához a krumplit meghámozom, kockára vágom, és sós vízben megfőzöm. Ha kész, leszűröm és krumplinyomóval pürésítem. Hozzáadom a reszelt sajtot, a tojást, sót, borsot, esetleg petrezselymet és max. 1 ek lisztet. Ez egy hígabb massza lesz. Kis lapocskákat formázok belőle, majd lisztbe forgatom és egy serpenyőben kevés olajon szép aranybarnára sütöm mindkét oldalát. (Bolgár recept alapján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése