2015. február 21., szombat

Epres- ananászos tejszínhabos torta

Új hét, új sütemény recept...........Néhány hete készítettem ezt a tortácskát, amikor Szabolcs még itt volt Szegeden. Könnyed, kellemes finomság.
Rengeteg szép közös élmény rohamoz meg ilyenkor. Én meg hagyom, hogy a filmkockák pörögjenek......
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- ananász befőtt
- ananászlé
- 1 csomag zselé fix
- cukorízlés szerint

Tésztához:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- csipetnyi só
- 1 ek. olaj

Elkészítése:
A tojásokat egészben a cukorral és sóval kemény habbá verem a robotgéppel, majd kivajazott kuglófsütőbe öntöm.
Előmelegített sütőben 180- 200 fokon légkeveréssel készre sütöm. Ha kihűlt, három részre vágom.

A krémhez felverem a tejszínt a cukorral (ízlés szerinti mennyiség) , majd hozzáadom a zselé fixet és azzal is verem keményedésig. Az ananászbefőttet leszűröm. A levével meglocsolom a lapokat. Az ananászt apró darabkákra vágom, majd óvatosan belekeverem az eperdarabkákkal együtt a habba.
Betöltöm a lapokat, és már mehetne a hűtőbe, ha a család nem csapna le rá...........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése